Over MARA & VILLOSA

In de lente van 2014 deed Pascale Veerling onderzoek in het Peruaanse regenwoud. Daar zag zij met eigen ogen de enorme verwoesting van het Amazonegebied door goudmijnbouw. Dit liet een onuitwisbare indruk op haar achter. De vernietiging van ons kostbare regenwoud, terwijl in ons elektronisch afval veel meer goud te vinden is.

Zij besloot zich in te zetten voor het recyclen van goud uit elektronisch afval. Met Fair Gold Foundation recyclet zij goud voor een betere wereld. Hieruit werd het idee voor een sieradenlijn van gerecycled goud uit oude electronica geboren.

In december 2017 lanceert Pascale samen met goudsmid Judigje van Emmerik een unieke handgemaakte sieradenlijn. Met duurzaam goud wat voor 100% afkomstig is uit de ‘urban mine’; de enorme berg elektronisch afval die wij consumenten elk jaar weer produceren.

Mara & Villosa draagt bij aan een betere wereld voor iedereen. Met elk verkocht sieraad van duurzaam goud steunen wij lokale projecten in Zuid-Amerika.

Over Pascale

“Met Mara & Villosa creëren we bewustzijn over de herkomst van goud. We laten zien dat het anders kan.”

In ons elektronisch afval zit goud. En Pascale zet zich actief in voor het recyclen van ons elektronisch afval, zodat die kostbare mineralen niet verloren gaan. Sinds 2015 heeft zij met Fair Gold Foundation duizenden kilo’s aan oude elektronica ingezameld en gerecycled. En het mooie is: dit gerecyclede goud uit elektronisch afval wordt gebruikt voor de sieraden van Mara & Villosa. 100 % conflict vrij en duurzaam goud!

Over Judigje

“Het is voor mij als edelsmid een eer om mijn eigen sieraden uit edelmetaal te smeden”

Judigje heeft het ambacht van edelsmid hoog zitten en alles wat zij maakt is vervaardigd van ruwe materialen zoals goud of zilver. In haar eigen atelier in Utrecht smeed Judigje alles om tot de mooiste sieraden. Sieraden gemaakt van gerecylede edelmetalen, zodat haar sieraden nog mooier zijn om te dragen. Want ze dragen bij een betere wereld!

Exclusieve sieraden

Een duurzaam sieraad met een verhaal. Een uniek sieraad. Handgemaakt, voor jou. Draag onze sieraden met trots, want je draagt bij aan een betere wereld.

Onze projecten

Met jouw aankoop steun je onze projecten in Zuid-Amerika. Wij werken samen met lokale partners die zich inzetten voor een beter leven in de gebieden rondom goudmijnen.