Mara & Villosa steunt Peruaanse boer Juan Rafaele

Mara & Villosa steunt Peruaanse boer Juan Rafaele

Een deel van de opbrengst van onze sieradenlijn gaat naar het bijzondere project van Juan Rafaele. Deze Peruaanse boer is een inspiratiebron voor ons allemaal.

In de jaren 90 vluchtte de jonge Peruaanse Juan Rafaele voor het militante geweld dat zijn geboortegrond teisterde naar een donkere uithoek van het Amazonegebied. Noodgedwongen verruilde Juan zijn geliefde hooggebergte in de Andes voor de modderige provinciehoofdstad Puerto Maldonado midden in de jungle. Samen met honderden andere jonge vluchtelingen vond hij een baantje als goudzoeker in een van de tientallen kleinschalige goudmijnen in het gebied.

Juan Rafaele stopt met werken in de mijnen

Het werk in de mijnen viel hem zwaar; maanden achter elkaar draaide hij ruw rivierzand door enorme houten gemalen, op zoek naar flinters goud. Met heimwee in zijn hart dacht hij terug aan de uitgestrekte velden en de familieboerderijen uit zijn jeugd.

Juan Rafaele had geluk en kreeg een bijzondere kans; van de overheid mocht hij een stuk grond van dertig hectare regenwoud gebruiken voor het opzetten van een agrarisch bedrijf. Jungle Hoeve ‘Santa Rosa Farm’ werd geboren.

Lokale held

Samen met zijn vrouw Rosa en hun vier kinderen bestiert Juan nu boomgaarden met citroenen, mango’s, cacao, sinaasappelen en andere tropische vruchten. Hij houdt kippen en varkens en heeft velden vol mais. Zijn kijk op milieuvriendelijke landbouw is fascinerend. In vijftien jaar tijd is Santa Rosa Farm uitgegroeid tot een inspiratiebron. Juan Rafaele en zijn vrouw zijn lokale helden!