Mara & Villosa wint de ING Circulair Ondernemenprijs 2018

Mara & Villosa wint tijdens Duurzame Dinsdag van 150 circulaire initiatieven in het Duurzame Koffertje de ING Circulair Ondernemenprijs 2018. “Het winnen van deze prijs is natuurlijk een geweldige erkenning dat we op de goede weg zitten”, aldus Pascale Veerling van Mara & Villosa.

Lees dit artikel hier verder!

Duurzame Dinsdag Pascale Veerling

Mara & Villosa op www.bedrock.nl

Deze ondernemers maken gouden sieraden
van afval (en redden zo de Amazone)

Het Amazonegebied proberen te redden door gouden sieraden te maken: klinkt niet als een heel logische combinatie. Toch krijgen Pascale en Judigje, twee jonge ondernemers uit Utrecht dit voor elkaar. Of nou ja – het begin is er.

Lees dit artikel hier verder! 

Mara & Villosa in het AD Utrechts Nieuwsblad

Utrechters maken gouden sieraden van oude elektronica

Een ring of ketting gemaakt van goud uit oude mobieltjes. Pascale Veerling (31) en Judigje van Emmerik (33) maken duurzame sieraden van edelmetalen uit elektronische apparaten. ,,Waarom nog goud uit de grond halen, als het bovengronds voor het oprapen ligt?” vindt Veerling.

Lees dit artikel hier verder!

Mara & Villosa op www.oneworld.nl

Waar koop je eerlijke en duurzame sieraden?

Verantwoord goud

Juweliers zijn er genoeg. Maar waar kan je terecht als je sieraden wil die gemaakt zijn met respect voor mens, dier en natuur? OneWorld geeft tips.

Achter oogverblindende gouden sieraden gaat behoorlijk wat leed schuil. Wereldwijd werken 25 miljoen mensen in de goudmijnbouw, maar door onder andere het gevaar op instortende mijnen is dat vaak onveilig en bovendien fysiek erg zwaar. Er zijn rond mijnen vaak gewapende conflicten en in de mijnen is geregeld sprake van kinderarbeid en gedwongen arbeid. Het giftige kwik, dat goudzoekers gebruiken om het goud van erts of sediment te scheiden, brengt bovendien grote gezondheidsrisico’s voor mijnwerkers met zich mee en vervuilt het milieu.

Lees dit artikel hier verder!

Mara & Villosa armbanden duurzaam goud
Home Blog Gerecycled goud

Mara & Villosa op www.businessinsider.nl

Deze 31-jarige Utrechtse maakt sieraden van goud uit oude mobieltjes

Per 14 karaats ring 300 mobiele telefoons

We hebben goud in handen. Elke dag weer. Het zit in onze mobieltjes.

Pascale Veerling kwam op een idee voor een circulair concept: de smartphone als leverancier van grondstoffen voor sieraden.

Een sieraad dat je met trots draagt, omdat je bijdraagt aan een betere wereld. Dat wil Pascale Veerling bereiken met Mara & Villosa (van het Spaanse ‘maravillosa’, wat sprookjesachtig betekent). Van goud dat niet uit vervuilende goudmijnen komt, maar uit de ‘urban mine’: ons eigen elektronisch afval.

Lees dit artikel hier verder!

Mara & Villosa op www.ing.nl

Afval wordt circulair sieraad

Duurzaam ondernemen

We hebben goud in handen. Elke dag weer. Het zit in onze mobieltjes. Pascale Veerling kwam op een gouden idee voor een circulair concept: de smartphone als leverancier van grondstoffen voor sieraden. Met haar duurzame start-up Mara & Villosa won ze de ING Circulair ondernemenprijs op Duurzame Dinsdag.

Lees dit artikel hier verder!

Mara & Villosa op www.indebuurt.nl

Sieraden met goud uit oude smartphones

Het begon allemaal in Peru

Wat er mis is met goud dat ‘gewoon’ uit de grond komt? Daar kan Pascale ons alles over vertellen. In 2015 deed ze onderzoek naar illegale mijnbouw in Peru. Ze zag daar hoe de goudmijnbouw het Amazonegebied verwoesten. “Illegale mijnbouw veroorzaakt wereldwijd een enorm kwikvervuilingsprobleem.

Lees dit artikel hier verder!