Met de aankoop van een handgemaakt sieraad uit onze sieradenlijn van gerecycled en duurzaam goud steun jij lokale initiatieven voor een beter leven in de gebieden waar illegale goudmijnbouw plaatsvindt.

Jouw aankoop zorgt voor:

  • Herbebossing

Met 10 EUR kan al een nieuwe boom worden geplant in een groot beschermd gebied van het Peruaanse regenwoud. Onze lokale partner werkt samen met boeren uit de regio en de inheemse bevolking om het regenwoud te beschermen, te conserveren en opnieuw aan te planten. Zo zorgen we ervoor dat bedreigde bomen- en plantensoorten opnieuw een kans krijgen.

  • Educatie van jonge inheemse vrouwen en meisjes

Inheemse vrouwen en meisjes worden helaas nog steeds enorm gediscrimineerd, waardoor zij vaak niet kunnen studeren. Het educatieproject helpt hen op weg naar passende educatie en helpt bij het aanvragen van studiebeurzen voor jonge vrouwen en meisjes. Met dit project dragen wij bij aan het behoud van dynamisch vrouwelijk leiderschap en de eigen cultuur binnen de Shipibo-gemeenschap in het Peruaanse Amazonegebied.

  • Waterfilters

Mede door illegale goudmijnbouw en gebruik van kwik is veel drinkwater in het Peruaanse Amazonegebied ondrinkbaar. Het drinkwater wat er wel is, bevat vaak schadelijke bacteriën waardoor de lokale bevolking ernstig ziek kan worden. Door middel van dit project geven wij waterfilters aan families en scholen die zich bevinden in de gebieden waar schoon drinkwater moeilijk te verkrijgen is. Onze waterfilters helpen kinderen en hun families gezond te blijven!