Handgemaakte sieraden

Wie op zoek is naar unieke sieraden kan erover nadenken om handgemaakte sieraden aan te schaffen. Vaak worden deze sieraden in kleinere hoeveelheden gemaakt, waardoor het sieraad echt uniek is in zijn soort. En omdat de sieraden handgemaakt zijn, verschillen ze altijd een klein beetje van elkaar. Welke soorten handgemaakte sieraden zijn er eigenlijk?

Twee soorten handgemaakte sieraden

Grof gezegd zijn er twee soorten handgemaakte sieraden te onderscheiden: sieraden van materialen zoals touw en papier of karton, versierd met houten of stenen kralen of sierlijke stenen. Daarnaast sieraden die gesmeed worden door een edelsmit en gemaakt zijn van (edel)metalen in combinatie met stenen of kralen. Sieraden gemaakt van touw en kralen worden vaak verkocht op de bekende hippie marktjes in kleine vakantiedorpjes. De creatievelingen onder ons kunnen de sieraden zelf maken door thuis aan de slag te gaan met verschillende kralen en touw. De sieraden waarbij moeilijker technieken nodig zijn, worden vaker gemaakt door een echte edelsmit.

Gerecycled goud

Mara & Villosa heeft een sieradenlijn van gerecycled goud gelanceerd. Wij werken samen met een Utrechtse edelsmid die de sieradenlijn met handgemaakte sieraden ontwerpt in haar eigen atelier. Zij maakt alleen gebruik van gerecyclede edelmetalen. Voor Mara & Villosa heeft zij een speciale lijn ontworpen van gouden sieraden gemaakt van 100% gerecycled goud. Het zijn 14 karaats gouden sieraden en doordat wij gebruik maken van goud afkomstig uit elektronisch afval weet je waar het goud uit de sieraden vandaan komt.

De handgemaakte sieraden van Mara & Villosa hebben een verhaal. Ze zijn niet alleen uniek omdat ze worden gemaakt in ons eigen atelier in Utrecht, maar ook omdat ze bijdragen aan een betere wereld. Wij willen met onze sieraden een betere keus bieden aan de consument. Een duurzaam gouden sieraad, niet alleen omdat het handgemaakte sieraden van 14 karaats goud zijn, maar ook omdat ze gemaakt zijn van gerecycled goud.

Bekijk hier onze collectie sieraden van gerecycled goud!