Interview met Pascale van Mara & Villosa

Duurzaam goud. Waarom zouden we dat moeten dragen?

“Steeds vaker kreeg ik vanuit mijn werk voor Fair Gold Foundation de vraag of we ook duurzaam goud verkochten. Sieraden van ‘goed goud’ dus. Met dat idee bleef ik maar in mijn hoofd rondlopen. Hoe gaaf is het om een exclusieve sieradenlijn te ontwikkelen, alleen gemaakt van goud uit elektronisch afval? Met de nieuwe lijn van Mara & Villosa is dat gelukt. Voor mij is dit het perfecte gouden sieraad; handgemaakt en ook nog eens van duurzaam goud.”

Waarom is goud uit elektronisch afval ‘beter’ goud?

“Omdat het gerecycled goud is. Goud zit echt overal in verwerkt, van mobiele telefoons tot aan PC’s. Elektronisch afval is letterlijk een gigantische goudmijn. Een urban mine. Wist je dat in een ton elektronisch afval twintig keer meer goud te vinden is dan in een ton gouderts? Zonde als dat goud zomaar verdwijnt op afvalbergen overal ter wereld. Door goud uit elektronisch afval te recyclen, blijft er minder afval over. Hoe minder afval, hoe beter.”

Dus als we ons mobieltje inleveren, maakt Mara & Villosa daar een gouden sieraad van?

“Ja! Eigenlijk wel. Natuurlijk zijn er heel veel mobieltjes nodig voor het maken van bijvoorbeeld een goud ring. Maar dat zijn inderdaad de grondstoffen die wij gebruiken voor het maken van onze sieraden van duurzaam goud. Zo zorgt Mara & Villosa voor een circulair product.”

Welk sieraad uit de sieradenlijn van Mara & Villosa is je favoriet?

“Persoonlijk vind ik de statement piece van Judigje echt een fantastisch sieraad. Dat is een oorbel van het logo van Mara & Villosa. Het staat voor de perfecte balans in schoonheid en wie goed kijkt, ziet er zelfs twee G’s in. Gerecycled goud. Het is een oorbel voor mensen met lef, een opvallend sieraad. Ik vind het prachtig statement.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.