Duurzaam goud: drie redenen om hiervoor te gaan

Drie redenen om voor duurzaam goud te gaan

Je bent op zoek naar een mooi gouden sieraad, misschien wel om cadeau te doen aan je geliefde of om een bijzonder moment te vieren. De keuze voor een gouden sieraad is enorm en het ontwerp van het kiezen van het juiste sieraad is daarbij bepalend; wat past bij degene die het sieraad gaat dragen? Groot, gewaagd, opzichtig of juist subtiel en minimalistisch? Weinig mensen denken aan nog een andere keus die zij kunnen maken; ga je voor duurzaam (gerecycled) goud of niet? Mocht je hierover nog twijfelen, geven wij je alvast drie redenen waarom je keuze duurzaam goud beter is:

Goud uit de grond halen is enorm verwoestend

Voor onze aarde en voor de lokale bevolking rondom de goudmijnen. Goudmijnbouw draagt bij aan een enorm wereldwijd kwikvervuilingsprobleem. Kwikvervuiling zorgt ervoor dat de gebieden rondom goudmijnen onherstelbaar vergiftigd raken. De lokale bevolking krijgt ademhalingsproblemen, kinderen komen misvormd ter wereld en flora en fauna sterven uit.

Gerecycled goud ligt letterlijk voor het oprapen. In Nederland!

En dat terwijl het goud voor het oprapen ligt in onze achtertuinen: want de duizenden kilo’s elektronisch afval die wij elk jaar weer produceren bevatten minimaal twintig keer meer goud dan een ton gouderts. Waarom nog goud uit de grond halen?

Duurzaam goud is 100% conflictvrij goud

De situatie rondom de (illegale) goudmijnen is vaak te vergelijken met het Wilde Westen. De gebieden trekken criminele bendes aan, er vindt op grote schaal vrouwenhandel plaats en zeer jonge kinderen worden in de mijnen aan het werk gezet. Aan het goud kun je niet zien uit welke mijn het komt. Maar met duurzaam goud, gemaakt van gerecycled goud uit elektronisch afval, weet je tenminste zeker jouw sieraad niet bijdraagt aan ernstige misdaden.