Handgemaakte sieraden: een kijkje achter de schermen

Handgemaakte sieraden: een kijkje achter de schermen

De handgemaakte sieraden van Mara & Villosa zijn door jou ontworpen. Hoe kom je tot een ontwerp?

“Dat is echt heel erg verschillend. Vaak speel ik met verschillende ontwerpjes in mijn hoofd, maar komt er niks concreets uit. De volgende dag loop ik dan bijvoorbeeld op straat en zie ik ineens iets waardoor ik plotseling weet: ‘dit moet het worden, zo moet het eruit zien!’ In mijn eigen atelier heb ik dan alle ruimte en vrijheid om te experimenteren met edelmetalen. Het ontwerpen van een sieraad moet je niet forceren, het ontstaat als het ware organisch.”

Hoe ben je tot de ontwerpen voor de eerste lijn van Mara & Villosa gekomen?

“Mara & Villosa staat voor mooie, duurzame en handgemaakte sieraden. Ik wilde die drie elementen terug laten komen in de eerste lijn. Ik wilde in de eerste plaats sophisticated en exclusieve sieraden maken, maar wel met een verhaal. En dat is het verhaal van recycling en zorgen voor de aarde en voor elkaar. In veel van onze sieraden zie je de cirkel terug komen. Behalve dat het een mooie subtiele vorm is om mee te werken, staat de cirkel ook symbool voor de wederkerigheid van het sieraad.”

De wederkeringheid van het sieraad klinkt mooi. Leg eens uit?

“Alle ruwe edelmetalen waarmee ik werk, zijn van gerecycled materiaal. Dus afkomstig uit bijvoorbeeld elektronisch afval, waarvan we een hele hoop hebben. Ik vind dat ik als edelsmid de verantwoordelijkheid draag om te weten waar mijn materialen vandaan komen. Door met gerecycled materiaal te werken, weet ik zeker dat de edelmetalen niet opnieuw op vervuilende wijze uit de grond zijn gehaald. Mijn handgemaakte sieraden dragen bij aan een circulaire economie. Daarom zijn ze nog mooier om te dragen. Bovendien kunnen we door de samenwerking met Fair Gold Foundation met elk verkocht sieraad ook daadwerkelijk iets terug doen voor onze planeet!”

Reageer

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Snel Winkelen